FK Poprad

Oficiálna stránka

Vzhľadom na situáciu, ktorá sa odohrala pred semifinálovým zápasom Slovnaft cupu na futbalovom štadióne v Skalici, dňa 12. 4. 2017, sa vedenie FK POPRAD, zastúpené prezidentom, pánom Romanom Dvorčákom, rozhodlo uverejniť postoj klubu k invektívam, ktoré boli zo strany hlavného trénera MFK SKALICA, pána Kostelníka, podniknuté voči bývalému reprezentantovi a súčasnému hráčovi FK POPRAD, Stanislavovi Šestákovi.

Na základe informácií od Stanislava Šestáka a jeho tímových kolegov, ktorí celý verbálny incident počuli, pokladáme správanie trénera MFK SKALICA za neakceptovateľné. Pán Jozef Kostelník niekoľkokrát pred zápasom vulgárne napadol útočníka FK POPRAD, Stanislava Šestáka a vzhľadom na všeobecnú neprípustnosť takýchto situácií sa klub rozhodol hájiť česť a dobré meno hráča, ktorý reprezentuje klubové farby a svojou prítomnosťou aj najväčšie úspechy slovenského futbalu.

Vyjadrenie prezidenta FK POPRAD, Romana Dvorčáka:

„V prvom rade chcem všetkým fanúšikom FK Poprad poďakovať za to, že nám držali palce a boli v tomto zápase s nami. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj ďalej. Nie sme žiadni ufňukanci, ktorí sa po prehranom zápase budú vyhovárať alebo sťažovať. Zápas sme prehrali. Príčiny prehry budeme analyzovať a chyby budeme riešiť. Musím sa ale zastať skvelého človeka a futbalistu, ktorý pre slovenský futbal spravil viac ako všetci funkcionári MFK Skalica. To, čo si dovolil tréner domáceho mužstva voči Stanovi Šestákovi pri nástupe hráčov, nenecháme bez odozvy. Podávame podnet na SFZ o prešetrenie celej udalosti a žiadame zväz o exemplárny trest pre pána Kostelníka. Je neakceptovateľné, nielen pre samotného hráča, pre náš klub, ale predovšetkým pre všetkých fanúšikov a hráčov na Slovensku, aby takýto človek viedol „ligový“ klub. Jeho chovanie, vulgárne nadávanie reprezentantovi SR, vulgarizmy na adresu jeho najbližších 3 minúty pre zápasom, jeho nemravný monológ smerom k hráčovi s veľkým H, nemá so športom, fair play, etikou, úctou nič spoločné. Človek s takýmto správaním nemá čo robiť na lavičke „ligového“ klubu. Okrem disciplinárneho riešenia, klub podnikne aj právne kroky na ochranu osobnosti skvelého hráča a úžasného človeka, akým Stanislav Šesták je.“

O ďalšom vývoji tejto situácii Vás budeme informovať prostredníctvom oficiálneho klubového webového sídla – www.fkpoprad.sk

FK Poprad je občianske združenie, ktoré zastrešuje profesionálny futbal v Poprade od detských kategórií až po A mužstvo. Na 2 štadiónoch v Poprade trénuje 300 hráčov pod vedením skúsených trénerov. Okrem aktívnej prípravy hráčov a účasti v slovenských a zahraničných turnajov je FK Poprad aktívny aj pri vytváraní vlastných aktivít, turnajov a festivalov. Viac info na oficiálnej stránke klubu fkpoprad.sk.
Kontakt: Ing. Martina Kováčová – FK POPRAD marketing manager | info@fkpoprad.sk | +421 907 818 709